הסרת פוליפ ברחם – האם מטמאת?

שאלה:

אישה בת 70 ששנים לא היה לה וסת עברה טיפול להסרת פוליף ברחם האם היא צריכה ללכת למקוה או שזה כמו מכה

תשובה:

שלום וברכה

קשה מאוד להתיר משתי סיבות: ראשית אנחנו נוקטים להחמיר שמה שאמרו אין פתיחת הקבר בלא דם, זה גם כאשר הפתיחה נעשית מבחוץ, ככל שהיא יותר מ2 מ"מ, ואינני יודע ביזה מכשיר משתמשים כאן, אבל סביר שזה יכול להיות גם ביותר. ודין זה אמור גם באשה שכבר מסולקת דמים. שנית, בדרך כלל כריתת פוליפ מסירה גפ מרירית הרחם וזה כבר הפרשה דמית המטמאה.

מקורות:

מה שאמרו אי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם אין חילוק בין גרם הפתיחה הוא מבפנים ובין גרם הפתיחה הוא מבחוץ שהרופא הכניס אצבעו או איזה כלי ופתח פי המקור, גם אין חילוק בין היא ילדה או זקינה המסולקת מדמים או מעוברת ומניקה תמיד אין פתיחת הקבר בלא דם. שו"ת נודע ביהודה, מהדורה תנינא יו"ד סי' קכ.

אמנם יש חולקים: מצאתי בתשובת אדוני מורי ורבי, בנודע ביהודה … שאין חילוק בין גרם הפתיחה הוא מבפנים ובין גרם הפתיחה הוא מבחוץ… ולא זכיתי לידע מנא ליה הא, ואינו מביא שום ראיה לדבריו, רק כתב דזה דבר פשוט, וצריך עיון… ולכן נראה לי דאגב שיטפא כתב כן אדוני מורי ורבי, ולא דק בזה. בינת אדם, שער בית הנשים סי' כג.

אבל הלכה כאמור כדברי המחמירים.