מציאת סידור עם שם בבית כנסת

שאלה:

כבר יותר מפעם אחת פתחתי סידור בבית כנסת ציבורי כמו בית חולים או שדה תעופה וראיתי בתוכו שם ולעיתים גם כתובת.האם חלה מצוות השבת אבידה? אם כן נראה פשוט שעדיף לא לפתוח סידור שלך בבית כנסת כי זה ארוע שקורה לא מעט וזו טרחה די גדולה.

תשובה:

שלום וברכה,

סידורים פרטיים שנשכחים בבית כנסת אין חובת השבת אבדה, כיון שעל פי רוב בעל הספר יודע היכן נשכח הספר ויכול לחזור למקום ולחפש את הספר. מה טוב אם המוצא יתקשר לבעל הספר ויודיע לו שהספר שלו מונח בבית כנסת, אך אין חובה לעשות כן.

בהצלחה.