מה עושים עם אח מתרחק?

שאלה:

אנו ארבעה אחים. אני בת בכורה ועוד שלושה בנים. רק אני חזרתי בתשובה, מכל משפחתי. האחים שלי כהנים ולצערי הרב, לפני 12 שנים, האח הצעיר עבר לגור בחוץ לארץ. לא פחות ולא יותר, עבר לווגאס. הוא הכיר שם בחורה יהודיה וחי עימה, ללא נישואין. לאחרונה אף הביאו ילדה משותפת לעולם. מה ניתן לעשות כבוד הרב על מנת שיתחתן כדת משה וישראל ויחזור לגור בארץ ולא בין הגויים ? המצב מאוד כואב לי

תשובה:

שלום וברכה

המצב אכן כואב מאוד, ראשית תתפללי עליו! תפילה מכל הלב לא שבה ריקם! מעבר לכך אינני יודע מה לומר, לא תמיד הכל בידינו, לכל אדם יש את הבחירות שלו, אם תוכלי תציעי לו להשתתף שם בארה"ב בסמינר של ערכים וכדומה בתנאי נופש, כדי להבין יותר את הנושא, וכדי לקיים חובה אישית לעצמו לבדוק את הנושא הכי מרכזי בחיים – יש אלוקים? יש תורה? כן או לא! הוא חייב להבין שבענין הזה מי שהצדק אותו הרויח את כל החיים ומי שלא הפסיד אותם חד משמעית, וזה נכון לשני הצדדים, אז לבדוק זה תמיד טוב וחשוב. אם יבין וזה ילך עשית דבר גדול. ומה שהכי חשוב זה לדעת שאת אחראית לחיים שלך, על אחרים אפשר רק להתפלל אבל אף פעם לא לקחת אחריות ולחשוב שיש בך אשמה כל שהיא כי יכולת לעשות כך או כך.

בשורות טובות.