לשלם על שותפות

שאלה:

שלום,
לשכנינו יש אינטרנט (מסונן כהלכה כמובן) שנקלט גם בביתנו. לפני כחודשיים ביקשנו מהם רשות להשתמש בו גם אנחנו, והם הסכימו בשמחה.
כיוון שהשימוש שלנו ברשת שלהם הוא קבוע (בהסכמתם כמובן), אנו רוצים לשלם להם חצי מעלות החזקת הרשת.
אך הם לא מוכנים לקחת מאיתנו תשלום. הם אומרים שגם ככה יש להם את הרשת וזה לא משנה להם שאנחנו משתמשים, והם לא מרגישים בזה כלל, ושהם לא רוצים שנשלם.
האם מדין תורה עליהם לקבל את התשלום בכל זאת או שעלינו לוותר על כך?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

זכותם לא לקבל תשלום, ואין אפשרות לחייב אותם לקבל תשלום, כדין כל מתנה שאדם יכול לסרב מלקבלה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רמה סעיף י.

הצטרף לדיון

תגובה 1