כתמים בשבעה נקיים

שאלה:

שלום
אני אחרי לידת קיסרי עשיתי הפסק טהרה ומוך דחוק ויצא לי נקי לגמרי אך שמתי פד בטעות וראיתי עליו כמו לכלוך קטן אדום לא יודעת מה המקור שלו הלכלוך לא הכתים את הפד .הפד הוא כמו תחתונית. אני לא יודעת אם זה היה מלפני או אחרי הבדיקות אבל הבדיקות יצאו תקינות האם זה בסדר?
בנוסף
לאחר בדיקה של היום הראשון שיצאה תקינה לגמרי הלכתי לשירותים וראיתי בתוך נייר באסלה הפרשה עם דם בתוכה ובניגוב פעמיים היו נקודות קטנות בצבע אדום. אני בכלל לא חושבת שזה מהרחם כי זה היה בניגוב בשירותים ויכול מאוד להיות שזה ממקום אחר… האם אני יכולה לסמוך על זה? הבדיקות תקינות. אני מתביישת לפנות לרב עם השאלה הזו..
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין מה להתבייש לשאול רב, אלו שאלות סטנדרטיות שבאות כל יום.

לגבי הפד והנקודות הקטנות, אני מניח שזה פחות משיעור גריס [19 מ"מ קוטר], ולכן כיון שמדובר בכתם זה לא אוסר.

לגבי ההפרשה על הטישיו בשירותים, אם היה קינוח מהמקום עצמו, אין סיבה לתלות במשהו אחר, ואכן אם זה היה בשיעור גריס וזה דם יש לאסור. אמנם יש שמקילים בכתם על נייר קינוח שאינו מקבל טומאה, שאלו בענין זה את רבכם הקבוע כיצד אתם נוהגים בענין זה.