ירקות היתר מכירה

שאלה:

שלום וברכה
אני מקפיד לא לקנות היתר מכירה
אני מתארח בשבוע הקרוב אצל אחי והם אוכלים היתר מכירה
הוא שאל אותי האם אני מקפיד על היתר מכירה
זה קצת מצב לא נעים אני לא רוצה לתת להם הרגשה שאנחנו לא סומכים על האוכל שלהם וכדומה
באיזור שהם גרים אין אפשרות להשיג פירות וירקות שאינם היתר מכירה
האם אני צריך לעדכן אותו שאני לא אוכל היתר מכירה
או שכיוון שאני מתארח וזה יכול לגרום אי נעימות עדיף שלא לומר לו כלום ולאכול כרגיל?
תודה רבה
זה קצת דחוף הוא ממתין לתשובה

תשובה:

תגיד לו שאתה לא אוכל היתר מכירה. מילא בפירות עוד יש מקילים בשמור ונעבד, אבל לגבי ירקות שזה עיקר מה שתאכל שם, לדעת רוב הפוסקים יש בזה בעיה של ספיחין! לכן, אם יש אפשרות לומר בנעימות, ולדעתי יש אפשרות כי הוא גם יודע שאתה לא ממש אוכל את זה… תגיד לו. ותציע להביא איתך ירקות. תסביר שכך הרב שלך נוהג.

[כדאי לחשוב באופן כללי אם הכשרות שם בבית מאפשרת לך לאכול שם, אינני מכיר אבל לפעמים זו בעיה].

בהצלחה