מיחם שנעשה בשרי

שאלה:

יש לי שני מחמים לשבת, אחד שאני מרתיח בו מים ואחרי שהם רתחו אני שופך אותם למיחם השני שהוא קר ושם אותו על הפלאטה. את המיחם השני שם בתוך הכיור ויוצק מים מהראשון אליו. השבת שמתי כרגיל את המיחם הקר בכיור ויצקתי מן המיחם הראשון, כשהרמתי את המיחם מהכיור שמתי שהיתה חתיכת שניצל (קרה) דבוקה בתחתית המיחם ומיד הסרתי אותה. שאלתי היא האם הפך להיות בשרי? יש לציין שהרגשתי יובש בשניצל הדבוק למיחם.

תשובה:

הא נהיה בשרי כי חד משמעית היתה רטיבות בכיור, ולכן בכלל זה הנהגה לא נכונה לעשות כך. ויש לעשות לו הגעלה. ספרדי יכול להקל להשתמש בו גם לחלבי גם בלי הגעלה, כי גם אם הוא בשרי כיון שאינו בן יומו לספרדים מותר לבשל בו פרווה לצורך שימוש עם חלב, אבל לכתחילה ודאי טוב גם לספרדים להגעיל.