אני צמאה בצום? מה עושים?

שאלה:

אני בת 16 ועכשיו אני די צמאה, ואמא שלי אמרה לי שאני יכולה לשתות קצת מים עכשיו, ושאני בכללי גם לא חייבת בכלל לצום בגלל שהצום נדחה ויש הקלות וזה…
אז אני לא יודעת מה לעשות האם להקשיב לה מתוקף כיבוד הורים ולשתות או להמשיך לצום??

תשובה:

כיבוד הורים אינו דוחה כמובן שמירת הלכה. כלומר, אם את צריכה לצום, ברור שכיבוד הורים אינו דוחה. ועל כך אמרו חז"ל על הפסוק "איש אמו ואביו תראו ואת שבתותי תשמרו" כולכם חייבים בכבודי ולכן אם אביו או אמו אומרים לו לעבור על איזה מצווה או הלכה אסור לו לעשות זאת.

לגבי עצם הצום, נכון שישנם הקלות, אבל לא כל קושי וצמאון חולף נחשב לקושי. הצום רק החל לפני שלש שעות אז הצמאון לא נראה לי כ"כ קריטי בשלב זה…