שירה וצניעות בזמן נידה

שאלה:

במשך 4 חודשים אני הייתי עם כתמים ולא יכולתי לטבול האם כל הזמן הזה אני לא יכולה לשיר ובמגביל צריכה כל הזמן ללכת עם גרביים בבית שזה מאד קשה עבורי ( יש לציין שבימים כתיקונם כשאני לא יוצאת מהבית אני לא ממהרת לגרוב גרביים

תשובה:

שלום רב

בענין הגרביים נחלקו הדעות, ומנהג העולם להקל בזה לאשה שרגילה להיות בבית לפעמים בלי גרביים.

לגבי השירה יש להחמיר.

חשוב להבין למה יש כתמים כל כך הרבה זמן! אם את לאחר התקנת מירנה זה סביר וטבעי, אם לא, חובה ללכת לרופאת נשים לטפל בבעיה, אין להזניח מצב כזה, זה פוגע בזוגיות ובשמחה בבית, ויש בהחלט פתרונות.

שבת שלום

מקורות:

לדעת המשנה ברורה בסי' עה ס"ק ב, מתחת לברך כבר אינו נחשב מקומות המכוסים שאסור לומר כנגדם קריאת שמע, אלא שמשום צניעות חייבים לכסות מחוץ לבית. ואילו לשיטת החזון איש בסי' טז, עד כף הרגל נחשב מקומות המכוסים. כך שלשיטת המשנה ברורה גם בימי נדה יש להקל מתחת לברך וכן מנהג העולם. אלא שכבר הובא בשם הגרי"ש אלישיב, שאשה שרגילה גם בבית להיות תמיד עם גרביים, מודה המשנה ברורה שאסור לבעלה לראותה ללא גרביים בימי נדה.