טיול בתשעה באב שחל בשבת

שאלה:

שלום וברכה. ראיתי בשע"ת סי' תקנג ס"ק ה' שי"א שכשט' באב חל בשבת אין לטייל כל יום השבת.
האם כך נוהגים למעשה?
תודה

תשובה:

מחצות היום ודאי יש להמנע מטיול, לפני חצות היום נחלקו בזה הדעות, ולצורך בריאות או בינו לבין עצמו בלי עוד אנשים – יש להקל עד חצות.

מקורות:

ראה שו"ת מקדש ישראל עמ' נח אות ד שנדון זה תלוי בטעמים שנאמרו באיסור זה, לכל בו שהוא משום שחוק והיתול, לטייל לבד מותר ולגר"א שהוא משום שמחה גם לבד אסור, אלא שאיסור שמחה הוא רק מחצות היום, ולכן לטייל לבד לפני חצות – יש להקל.