הגעה לתענית באופניים ת"ב / רכישת כסא פלסטיק / טאבלט בת"ב

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א שלום רב,

אשמח לפעול לפי דעת תורתכם,

א) האם בלהגיע לתפילות בבית הכנסת באופניים רגילות, אין משום מראית עין או חשש אחר?

ב) אני משלים ידיעות והלכות לקראת יום ת"ב והבנתי שאין קפידה בדורנו על שימוש בכסא פלסטיק עם משענת הנמוך משלושה טפחים, יש כזה כסא שהוא יעודי לים. אך האם נראה כמוזיל את מעמד היום בישיבה כזו בבית הכנסת והאם בכלל נכון לרכוש כסא כזה בבוקר יום שישי (עלותו כ-50 שקלים), האם זו התחדשות גדולה?

ג) שאלה נוספת בבקשה, האם שימוש בטאבלט ללא רשת אינטרנט אלא רק אפליקציה של מאגר תורני, לדעתכם ראוי לשימוש בציבור/בבית הכנסת או נראה כמוזיל? ולמען השקיפות, הציבור לא בהכרח טכנולוגי ולכן מרגיש שעלול להתפרש או להבליט איזו גאווה, מצד שני יותר אפשרויות לימוד בהינתן שהספריה ללא תצליח לתת מענה לכולם.

מקווה שלא טורח גדול בשישי. תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר.

2. אם הוא פחות משלושה טפחים זה בסדר ומותר גם לקנות. כסא שכיבה כזה של ים אינו מתאים לתפילה…

3. אפשר להשתמש אבל לא בשעת התפילה, רע עלי מאוד לראות אנשים שמתפללים מתוך טלפון וכדומה…

שנזכה לגאולה שלמה.