איסור לימוד תורה לנשים בתשעה באב

שאלה:

האם נשים פטורות מלימוד תורה בתשעה באב?
צדדי השאלה
מכיוון שמדובר באיסור ואיסור שיש למצוות לא תעשה שנשים מחוייבות בהן, בלי קשר אם הזמן גרמא או לא (כאיסורי שבת) יהיו אסורות גם בלימוד תורה בתשעה באב שהוא מצווה שהזמן (תשעה באב) גרמא לכולם.
או דלמא
יש ללמוד מאיסור מקיף שיש איסור מהתורה לגברים להקיף בתער את שער ראשם
ונשים היות והן פטורות מאיסור זה הן פטורות גם מאיסור הקפת אחרים (כולל ילדים זכרים)
וכך גם פה.
נשים אינם בכלל חיוב לימוד תורה ולכן אינם בכלל האיסור?
אז מה ההלכה לענין זה?
אשמח גם למקורות

תשובה:

גם אשה אסורה בלימוד תורה בתשעה באב.

מקורות:

רבבות אפרים ח"ב סי' קנה אות יד, נטעי גבריאל עה ג.