לתרומות לחץ כאן

רוטב בשר שהותז על סיר פרווה

שאלה:

שלום,
בישלתי על הגז שתי סירים בו זמנית פרווה ובשרי(תבשיל בשר).
התבשיל בשר הותז על הסיר הפרווה. בסיר הפרווה היה פי שישים ממה שהותז.
מה דין הסיר ומה דין התכולה?
אם צריך להכשיר את הסיר האם מספיק לעשות עם ברנר ממש באזור ההתזה או צריך על כל הסיר?
תודה

תשובה:

הואיל והסיר הוא פרווה אין צורך בהגעלה ממש, אלא יש לנקותו היטב, לאחר מכן להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז לערות עליו מים רותחים במקום ההתזה. 

מקורות:

לענין סיר בשרי שניתז עליו רוטב חלבי הדין כך: אם יש בתכולת הסיר הבשרי פי שישים מההתזה, הרי היא בטלה והמאכל מותר , אך הסיר צריך הגעלה[אא”כ התיז על המכסה שאז הוא לבדו צריך הגעלה]. ואם אין פי שישים התבשיל אסור והסיר צריך הגעלה [ראה שו”ע יו”ד סי’ צב סעי’ ה]. אולם, כאן שהמיחם הוא פרווה, כתב החכמת אדם בבינת אדם (מה מא), שהוא מותר מכח ספק ספיקא, שמא הלכה כדעת הסוברים שאינו מפעפע בכולו אלא במקום ההתזה לבד, ושמא העיקר כדעת הפוסקים שנ”ט בר נ”ט מותר לכתחילה, וראה שערים מצויינים בהלכה (סי’ מו), שלכתחילה יערה רותחים במקום ההתזה.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל