שכפול ללא רשות

שאלה:

בס"ד

לכבוד הרב שלום,
נשאלתי ע"י משפחה ולא ידעתי מה להשיב….
בחורה פעילה בתנועת נוער(כשרה) ובידה ניתן מפתח של מקום הפעילות(האחראית שעליה נתנה לה לבינתיים ועוד מעט היא צריכה להשיבו וזה יעבור לאחראית החדשה שתבוא בקרוב).האם היא רשאית לשכפל את המפתח ללא בקשת רשות?
המציאות היא שלא לאחראית בלבד יש מפתח אלא ישנן בנות שאין להן מינוי מיוחד ובכל זאת יש בידן מפתח.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לאדם לשכפל מפתח של דירה שלא שלו, ללא רשות מבעל הדירה. ולמרות שיש בנות אחרות שיש לה מפתח שלא כדין זה לא מתיך לבנות אחרות לנהוג שלא כדין.

בהצלחה.

מקורות:

יש שרצו לומר ששכפול מפתח של דירה שלא אחרים נכלל בכלל דין היזק ראיה, שאדם יכול להיכנס לביתו של חברו ויש על כך הקפדה, ומפריע לו בפרטיות שיש לאחרים מפתח של ביתו. ודינו שווה להיזק ראייה שגורם לו נזק בפרטיות בביתו.