מציאת פגם בדירה לאחר שנקנתה

שאלה:

שלום, קניתי דירה שיש בה מעטפת שאפשר להכניס לבית, וקניתיה על דעת לשפץ ולהכניס לבית את הדירה, והמוכר ידע מכך וגם ע"ד כן בנה את המעטפת כדי למכור כך את הדירה. תוך כדי השיפוץ התגלה שתשתית החשמל בדירה מתחת לכל ביקורת לא תקני ולא עשוי נכון בכלל, הם עשו שם שיפוצים והעבירו חשמל שלא בצורה נכונה ותיקנית באופן שחייבים לעשות תשתית חדשה לכל הבית, אם רוצים להעביר ביקורת של חברת חשמל עבור תלת פאזי. וגם בלי קשר לחברת חשמל החשמל אינו מספק את הכח לשקעים ולחדרים בגלל שלא עשו אותו כראוי בכלל. עלות העבודה הזו שלא תוכננה מגיעה לעשרות אלפי ש"ח.
שאלתי האם יש טעם ושייך לדון ע"ז בדין תורה, או שאין כאן מקום לתביעה כלל ואצטרך לשאת בעלויות

תשובה:

שלום וברכה,

בודאי שיש מקום לתביעה בין תורה. כל מקח שהתגלה מום בדירה הרי המקח בטל. ובמכירת דירה שאפשר לתקן חייב המוכר לתקן את המום. ואם התגלה בעיות חמורות בתשתיות החשמל שהמוכר לא עשה, יכול לתבוע את המוכר שיתקן את התשתיות על חשבונו. ולמרות שיש סעיף של AS IZ סעיף זה לא נסוב על מום שבנסתר. אני לא קובע במילים אלו שהמוכר חייב לתקן, ויש לשמוע את הצדדים, אבל בהחלט יש לך מקום לתביעה.

בהצלחה.