למחול חוב ממעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב, יום אחד חברה של אחותי הייתה אצלנו ובטעות התיישבה לי על הטאבלט ושברה את המסך שלו והעלות תיקון מאד יקרה (1000+) רציתי לדעת האם אני יכולה לעזור לה לשלם את זה ממעשרות כי ממש לא נעים לי ממנה שהיא תצטרך לשלם כל כך הרבה כסף ולי אין את הכסף לעזור לה עכשיו.. תודה רבה!!

תשובה:

לא הבנתי, את רוצה לשלם עבורה לעצמך? מן הסתם הכוונה למחול לה על הנזק. אם היא נזקקת לצדקה אפשר לתת ממעשרות, אבל אם אינה נזקקת לכך אי אפשר. אפשר למחול לה על הנזק ובעזרת ה' כשיצטבר לך עוד מעט כסף לקנות טאבלט חדש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא היא יודעת שהיא הולכת לשלם על זה , רק לא נעים לי ממנה שהיא צריכה לשלם כל כך הרבה.. אז חשבתי אולי אני יכולה להוסיף מכספי מעשרות

  2. אני חושב שהשואלת מתכוונת שלפי התכנית שלה,מה שהוא רוצה לעשות, הוא תוכל לתת לה נגיד 500 ש"ח שגם ככה היא היתה מוציאה על מעשרות ולהחשיב את החברה בתור "ענייה" ובכך גם לעזור לחברה וגם לצאת ידי חובת מעשרות.

    אולם לפי עצת הרב היא תצטרך להוציא גם 500 ש"ח על מעשרות וגם על תיקון הטאבלט והיא רוצה לחסוך את העלות הזאת.

    אפשר לשאול את השאלה שלה מזווית אחרת, שהחברה פשוט תתקן את הטאבלט והשואלת באופן חד פעמי תתן לה כספי מעשרות כי יש לה החודש הוצאה גדולה לא מתוכננת…

  3. אם היא עניה שראויה לכספי צדקה ניחא אבל מה שיש לה באופן חד פעמי הוצאה גדולה אינו מתיר לתת לה מכספי צדקה.