לכתוב או להגיד שמות של עבודה זרה, אסור?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם יש איסור לקרוא מישהו שאנו יהודי בשם שלו, אם שמו מרמז עניין של עבודה זרה (למשל השמות: ישו, כריסטופר, כריסטינה, עבדאללה, הֶרקוּלֵס, וכו׳), או לכתוב שמות כאלו וגם שמות של גילולים של ע"ז (אוזיריס, זאוס, וכו׳), אפילו אם יש צורך בדבר (לעבודה, או ללימודים למשל)?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אין איסור, כיון שאין כוונה לעבודה זרה אלא לשמו של אותו אדם שהוא שם מקובל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרבנים.

    "אין איסור, כיון שאין כוונה לעבודה זרה", אם הבנתי נכון, זאת אומרת שמותר לא רק לקרוא את מישהו, או לכתוב את שמו, כששמו מרמז עניין של עבודה זרה, אבל זה אותו דבר בנושא של הגילולים של עבודה זרה ממש.

    1) האם הבנתי נכון?

    2) למה לפעמים, מיצד אחד, אומרים "ימח שמו" לכמה אנשים (כמו ישו למשל), אם מיצד שני מותר אף לקרוא או לכתוב את שמותם?

    תודה רבה.

  2. אני לא מדבר על אנשים רגילים שקוראים להם ישו למשל, אבל אני מדבר על הישו שניזכר בגמרא, ועל זה אני שואל למה יש אנשים שאינם רוצים לכתוב (ואולי גם לקרוא) את שמו של "אותו האיש" הואיל ומותר בעצם לקרוא ולכתוב אפילו שמות של עבודה זרה?

    תודה רבה.