כמה שאלות בעניין ט' באב השנה

שאלה:

שלום, השנה שט' באב יוצא במוצאי שבת
א. האם ברכת המזון של סעודה שלישית (מפסקת) צריך להיות לפני השקיעה?
ב. מתי חולצים נעליים?
ג. מתי מחליפים לבגדי חול? האם בצאת הכוכבים או בזמן צאת שבת?
ד. גברים מברכים בורא מאורי האש בבית הכנסת לאחר מעריב? מה לגבי הנשים שבבית? האם מברכות לעצמן בבית?
ה. מי שאינו צם ועשה הבדלה, האם יכול לעשות שוב הבדלה במוצ"ש או למחרת בכדי להוציא ידי חובה אישה שמפסיקה את הצום באמצע או שבמקרה כזה עדיף שהיא תעשה לבד בעצמה אף שיש שאלה לגבי הבדלה של נשים?
תודה

תשובה:

1. מברכים ברכת המזון לפני השקיעה.

2. נעליים ניתן לחלוץ בשקיעה כיון שלא ניכר שזה מחמת עינוי, מצוי בבית שאדם ללא נעליים.

3. בגדי חול רק לאחר צאת הכוכבים ולאחר אמירת ברך המבדיל, אין צורך להמתין ליציאת שבת בלוח.

4. כיון שיש ספק אם אשה מברכת מאורי האש, ראוי שבעל הבית לא יצא בבית הכנסת אלא יברך בביתו ויוציא גם את אשתו.

5. מי שעושה הבדלה יכול להוציא את בני ביתו ידי חובה גם אם הם צמים, וכך אשתו לא צריכה למחרת לעשות הבדלה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המבדיל יכול לשתות. כיון שזה יין של מצוה ובעצם מעיקר הדין מותר בשתיית יין, ורק משום האבלות ביום נהגו אשכנזים להמנע משתיית יין של הנאה.