ברכה על יוגורט עם שבבי וופל

שאלה:

שלום,
מה מברכים על יוגורט שמערבים בו שבבי ופל או צימוקים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה, ככל שמערבים כמות קטנה ועיקר הענין הוא היוגורט והוופל בא רק כתבלין, הוא טפל ליוגורט והברכה היא שהכל. ואף שהלכה היא שלגבי חמשת מיני דגן גם מיעוט נחשב לעיקר ומברכים עליו ופוטרים את שאר המאכל, זה רק בדבר שבא כחלק מעיקר המאכל, אבל אם זה בא כתבלין הברכה היא על העיקר. כך נהגו גם לגבי שניצל שמצופה בפירורי לחם לברך עליו שהכל.

אבל אם באמת זה חלק מעיקר המאכל, יש לדון מה מברכים ואם זה מאכל אחד, ועדיף תחילה לברך בנפרד על כל דבר ורק אחר כך לערבב יחד.

יום נעים.