שיעור טלית קטן

שאלה:

שלום רב,
בהלכות ציצית המידות לטלית קטן הן אמה מקדימה אמה מאחורה וחצי אמה מהצדדים. יש לי טלית קטן מידה 8 כדי שאוכל גם לברך עליה לדידן הספרדים. לפי בדיקה שלי בטלית קטן 8 מקדימה מהאזור שבו מסתיים הפתח (סוף פתח הצורת וי) יש בערך 42 ס"מ כלומר שאין אמה ולכן שאלתי 1. האם יהיה מותר לתפור ביד חלק מהפתח בערך שני שליש או שזה נקרא לעשות ולא מן העשוי או שיש בעיה אחרת
2. מהם המידות המינמליות כך שאדם מקיים בכל רגע מצוות ציצית מהתורה בצמר רחלים
תודה רבה ובשורת טובות

תשובה:

הגודל המינימלי של הטלית קטן לענין ברכה, הוא שיהיה מלפניו ומאחריו כל צד לפחות 44 ס”מ, והכתפיות יהיו כל אחת לפחות 7.5 ס”מ, בפחות מזה אין לברך.

לכתחילה, בגד בשיעור חזון איש הוא 58 ס"מ מכל צד מס' 9 בדרך כלל. כדאי מעט יותר כי לפעמים זה מתכווץ בכביסה.

עד כמה שהשיעור אינו מספק לא יעזור לתפור, כפי שציינת.

נקב הצוואר, במקום שאין בד אינו מצטרף, אבל כאשר יש בד רק הוא חתוך כמו חריץ, מצטרף.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ טז בהרחבה ופסקי תשובות שם אות ב.