תשעת הימים המשך

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אתמול שאלתי כמה שאלות וטרם קיבלתי מענה לכן שואלת שוב
1. מותר לבחורה לגלח שיער הגוף ולגזור ציפורניה ביום שישי הקרוב לכבוד שבת ?
2. ביום שישי הקרוב יש לרחוץ במים חמים את הראש ושאר הגוף במים וסבון כבכל שישי לכבוד שבת?
3. עורכים קידוש כבכל שבתות הקודש ואוכתים 3 סעודות בשריות בשבת ט' באב?
4. ממתי מותר יהיה לכבס ולאכול בשר בימי חול אחרי ט'באב? החל ממוצאי הצום מייד? או להמתין ליום שני שזה יא באב?
תודה רבה מראש.

תשובה:

1. מותר.

2. הראש בחמין ובמעט שמפו, ושאר הגוף בפושרים וסבון במקומות שמזיעים.

3. הכל כרגיל.

4. הכל מותר מיד במוצאי הצום למעט בשר ויין שזה רק מהבוקר.כך השנה בגלל שזה דחוי.