קידוש בבית הכנסת בשבת תשעה באב

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול אחד מחברי הקהילה עוזב את העיר ורצינו לערוך לו מסיבת פרידה והיות ואנו מקהילת החסידים (וכן בגלל עוד סיבות) המתאים ביותר הוא לערוך לכבודו "קידושא רבה" בבית הכנסת והשאלה האם אפשר לערוך את הקידוש בשבת הקרובה שבת תשעה באב
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן שזה ממש מקובל אצלכם ומנהג רווח שיהיה ניכר חסרונו בשבת, יש להקל.

מקורות:

ראה קובץ מבית לוי בין המצרים עמ' מ, והליכות שלמה פרק טו סעי' יא ובהערה 38.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל המציאות של קידוש בתוך בית הכנסת זה לא כזה לכתחילה הן מצד האכילה והן מצד הדיבורים והשיחות ,ואם אין סיבה כמו בר מצווה וכדומה אולי עדיף להמנע ?!