צ'ק שלא נפדה

שאלה:

שילמתי לאדם עבור מוצר שרכשתי ממנו.
רוב הכסף הגיע לידיו. סכום קטן מהתשלום שילמתי לו בשיק .
הוא לא מפקיד את השיק בבנק. השאלה אם לא יפקיד לעולם – לי יש חוב לפי דין? או בעיה שלו ואני יצאתי ידי חובתי לפי הדין בכך שמסרתי לו שיק?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שנתן צ'ק עבור הסחורה לא צריך לרדוף אחרי מקבל הצ'ק שיפקיד את הצ'ק, ובנתינת הצ'ק יצא ידי חובתו. למרות שהצ'ק עדיין לא נחשב לפירעון חוב, אלא המחאה לבנק שימסרו לו כסף, וכיון שמסר לו את האפשרות לגבות, אינו חייב לרדוף אחריו שיגבה את הצ'ק. והמקבל את הצ'ק יפדה את הצ'ק, או יחזיר את הצ'ק לבעל הצ'ק ויגבה תשלום כנגד הצ'ק.

בהצלחה.