מתי מתחיל תשעה באב השנה?

שאלה:

שלום רציתי לשאול מתי מתחיל צום תשעה באב שאסור כבר לאכול ולשתות והכל כי הבנתי שזה מתחיל ביום שבת אך לא הבנתי בדיוק ממתי אם זה מצאת השבת ומתי בכללי נגמר כל התשעה באב הזה ? כי קראתי שמתחיל הצום בסעודה שלישית של שבת מתי זה סעודה שלישית?

תשובה:

שלום וברכה

לקראת סוף השבת בשקיעת החמה [תוכלי למצוא את הזמן הזה בלוחות השנה, בירושלים השנה זה יהיה ב19:35 יש הבדלים של דקות מספר בין המקומות השונים] מתחיל הצום, ומסתיים למחרת עם צאת הכוכבים בשעה 20:00.

סעודה שלישית נאכלת תמיד לקראת סיומה של השבת, השבת יש לסיים את האכילה לפני השקיעה.

צום קל.