מקלחת ילדים בין השמשות במוצאי תשעה באב

שאלה:

יש לנו צורך גדול השנה להזדרז בהשכבת הילדים במוצאי ט"ב. כי אישתי הולכת למקווה.
מדובר בבן 8 ובת 9. שכבר מבינים מענין היום והמקדש.
השנה ט"ב במוצ"ש ,בפרט אם לא יתקלחו בשבת (אנחנו אשכנזים) הצורך במוצאי ט"ב ברור.
האם יש מקום להקל ולומר להם להתקלח לבד בשקיעה או שדילמא אתי למיסרך ולזלזול?
בפרט השנה , שט"ב נדחה (ולדעת באור הלכה הוא קל יותר מצומות הקצרים)

תשובה:

אין מקום להקל. מחכים עוד עשר דק', זה לא מה שישנה.

ברכה והצלחה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עבור אישתי ה18 דקות של בין השמשות משמעותיות. המקווה כולל החפיפה , בפרט בערב כזה שיש בו שבירת צום וכביסות – זה עול לא פשוט. ומאוד יקל עליה שהילדים יהיו במיטות בהקדם האפשרי