לשכור דירה בתשעת הימים

שאלה:

שלום, האם מותר לשכור דירה ולהיכנס בה השבוע, בתשעת הימים, חוששים שנפסיד את הדירה אם נחכה עד לאחר ט' באב והדירה מתאימה. תודה.

תשובה:

כאשר מעבר הדירה אינו לצורך הרווחה ובנין של שמחה אלא בגלל שאין מקום לגור או שזה כרוך בנזק כספי, מותר לעבור דירה, בפרט דירה שכורה. הסיבה שנמנעים מכך בדרך כלל כיון שרוצים לעבור בזמן שיש בו מזל טוב לישראל, כסימן ברכה, וכן הובא בס' ארחות רבינו חלק ב' בשם החזון איש. אם תוכלו רק לשכור את הדירה עכשיו אבל להכנס אליה ביום שני, יותר טוב.

בהצלחה