האם התרת נדרים מתירה גם שבועות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

בזמנו נדרתי נדר על נושא מסוים, והוא גרם לי צער רב, והלכתי לרב להתירו, והנדר הותר לי בבית דין של שלושה.

הבעיה היא כי בעת נדירת הנדר נקטתי הן לשון נדר והן לשון שבועה ("קונם עלי X, הריני נשבע שלא לעשות X, שמים שלא אעשה X", ומפאת התרגשות איני זוכר אם ציינתי כי נקטתי גם לשון שבועה בפני הרב.

האם התרת נדרים מתירה גם שבועות, או שעלי ללכת שוב ולבקש התרה?

תשובה:

אם מדובר באותו נדר ספציפי לא משנה אן זה נדר או שבועה וזה הותר.

יום נעים.