אוכל לפני התפילה בכדי לא להרדם

שאלה:

כבוד הרב,
אדם שצריך לאכול בבוקר בכדי שיהיה לו כח להחזיק בתפילה כראוי ולא להרדם באמצע , למשל אחד שעבד כל הלילה והגיע זמן תפילה . האם יכול לאכול?

תשובה:

לא יאכל, אלא ישתה קפה חזק.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הנקודה הראשונה שעוררת אינה רלוונטית לנושא. הנקודה השניה פשוטה, הנושא אינו קבלת האנרגיה, לאכול לפני התפילה זה דרך שחץ וגאווה ובזיון לתפילה, שתייה זה דבר אלמנטרי שמותר.

  2. הייתי פעם שותה קפה בכמויות. בקושי ירדתי מזה. אחר כך הייתי רדום רוב היום עד שהגוף התאזן. עכשיו אני לא נוגע בזה אם זה לא מקרה חירום של ממש ולכן אני מחפש פתרון . אני רואה את האכילה כאמצעי לתפקוד הגוף כמו דלק לרכב. יש דברים איכותיים ויש פחות איכותיים . והרי שמירת הגוף הוא דבר חשוב לעניין שמירת מצוות בגוף בריא וזאת גם שאלה לעניין הקפה במקום אוכל.

  3. לא כל כך מבין את דבריך, מדברים על שתייה לפני התפילה, תשתה משהו, ואחרי התפילה תאכל ארוחה מזינה, לא מדובר על צום.

  4. השאלה היא על לגרום לגוף לתפקד בזמן תפילה בעת הצורך ולא על ידי דברים ממכרים שסוחטים את הגוף.
    מה עושה אדם שלא שותה קפה? לא טוב לו מזה .

  5. בדרך כלל אדם בריא מתפקד היטב גם עם כוס מים, אדם חולה או חלוש שחייב לאכול כדי להתחזק ולהתפלל ובלי זה אינו מרוכז ולא מיושבת דעתו, מותר לו לאכול מעט כמבואר בסימן פט.