קנית ביגוד צנוע בתשעת הימים

שאלה:

האם מותר לקנות חולצות חדשות בתשעת הימים לילדה בת 7 שאין לה חולצות עם פתח צוואר צנוע? יש לה חולצות תלבושת אבל היא לא תסכים ללבוש . היא מאוד עקשנית

תשובה:

אם אין לה בגד צנוע – מותר. אבל יש לבדוק אם זה באמת כך, כי הרי מה היא לבשה בשבוע שעבר?

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. היא לבשה חולצה עם פתח צוואר שלא מכסה כהלכה כלל. והלכה לשיעור צניעות וחזרה ואמרה שהחולצה לא מכסה לה את עצמות הבריח… ושהיא לא צנועה והיא עצובה מזה שאין לה שמירה ממזיקים. כך אמרו בשיעור

  2. אפשר לקנות, אבל צריך להזהר שלא להפחיד בודאי ילדים אבל גם מבוגרים, למה צריך לאיים במזיקים??? אי אפשר כבר לספר על מעלתה של בת ישראל שהיא בת מלך??? מאיפה באה השיטה הפסולה הזו?!

  3. אני לא יודעת מאיפה השיטה.
    בילדותי סופר לנו על בת בשואה שיצאה לחפש מזון וברגע האחרון סגרה את פתח הצוואר וזה הציל אותה כי לא ראו את התליון שלבשה של המגן דוד.
    אולי זה הסיפור שסופר להם??
    היא אמרה לי שאם היא לא תסגור את פתח הצוואר אז לא יהיה לה שמירה והיא לא תינצל….:(
    ותכל'ס היא צודקת ופתח הצוואר של החולצות שלה לא מכסה את עצמות הבריח כנדרש בהלכה אז אנחנו נדאג לה לחולצות כשרות בעזרת ה'

  4. שאלתי פעם בעל תשובה אחד שהתחיל לתת הרצאות ופותח לקהל את שערי גיהינום, יכול להגיד איזה מדור נמצא כל אחד מהקהל, הכל בטוב טעם כמבואר בראשית כחמה.למה שלא יפתח להם את שערי גן עדן? גם זה נמצא שם באותו ספר! אמר לי שמניסיון אישי שלו זה עובד הכי טוב. יש לו קהל מאזינים גדול יותר מכל רב אחר.

  5. עצם הדבר חשוב מאוד! אני רק מדבר על כך שיש דרשנים או דרשניות שכדי לשכנע להתחזק מאיימים בעונשי גיהנום וכו' לפעמים מגזימים וגם כשלא, מכניסים אנשים לחרדות במקום לקרב באהבה ולהראות את גודל הזכות. וכשמפחידים ילדים זה מכעיס עוד יותר, אני פשוט נתקל בתופעה הזו לא פעם ולכן כתבתי, אבל שוב, עצם הדבר חשוב עד מאוד!

  6. הרב "מישהו", זה מזעזע… וצערי זו תופעה מצויה בעיקר אצל דרשנים שאינם תלמידי חכמים מובהקים, אלא הם עצמם זה מקרוב באו…