קניית כרטיס לוטו בחו"ל ביום שישי

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלה ששאלו, האם אפשר לקנות כרטיס לוטו (הגרלה) ביום שישי שההגרלה יצא לפועל יום שישי בלילה בחו"ל?

מצד אחד עושים לעצמם ולו ליהודי, אולם אם מצנח ויקבל הפרס הרי יכול להוית קנין בשבת, אבל על זה הנראה שהוא נדון השאלה שהרי אולי אינו נחשב לקנין כיון שכדי לקבל הפרס יש כמה ימים שצריך להופיע למקום הגרלה להביא הכרטיס ושם התעודת זהות וכו' ורק אז באמת יקרה העברה מהם להמקבל ורק אז יחל הקנין ממש, או הענין זה כמו שכשמזכים לאדם אף ללא ידעתו הרי שלו עד שימחה בדבר כנודע לו ואף שאינו יודע כל עוד שיש לו הכרטיס הרי זה הזכיה לו ורישום שעושים זה כמו להיות מודע לו על זה אבל כבר זכה וחל קנין בשבת?

אבל יש גם לדעת אם נאמר שזה זכיה אם נכרי יכול להיות שליח לזכות לישראל? אבל כיון שהוא שבת יש שליחות מעכו"ם לישראל לחומרא ויכול שיהיה שליחו וזה יהיה בעיה.

לכן כדי לברר הענין באנו לבקש חוות דעת תודה

תשובה:

אני חושב שאין איסור, הם לא עושים כל מלאכה עבור היהודי בשבת, וגם לא נעשה כל קנין בשבת, נצחון בהגרלה הוא דבר שנעשה מאליו ולא בדרך משא ומתן.

בהצלחה