פלג המנחה – מחושב לפי השקיעה או צאת הכוכבים?

שאלה:

שלום.
על פי הבנתי יש שני דעות לזמן פלג המנחה.
א. שעה ורבע לפני השקיעה.
ב. שעה ורבע לפני צאת הכוכבים.
לצורך תפילת ערבית בפלג המנחה, האם הפוסקים הסוברים כסברה א' חוששים לסברה השנייה ומתפללים ערבית שעה ורבע לפני צאת הכוכבים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש להחמיר שפלג המנחה הוא שעה ורביע זמניות לפני צאת הכוכבים, ולא לפני השקיעה כשיטת הגר"א, אבל כיון שהעיקר להלכה הוא שצאת הכוכבים 13. דק' לאחר השקיעה, לא מדובר בהפרש גדול מידי. ראה בענין זה במדור זמני היום והלילה שבסוף לח אהבת שלום, וראה שם שהביאו בענין זה סתירה לכאורה בבן איש חי אם ניתן לסמוךעל צאת הכוכבים הנ"ל או שיש להמתין עד 27 דק' לאחר השקיעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה הרי חומרא שמביא לידי קולא! ככל שמדובר במעריב אכן ניתן להחמיר להמתין עוד קצת, אבל בנוגע להדלקת-נרות, אם נמתין את הכמה דקות הנוספים זה מתקרב יותר לשקיעת-החמה?