פיאות ארוכות – חייבים או לא?

שאלה:

שלום חזרתי בתשובה לפני כמה שנים ועדיין לא ברור לי מה המנהג לגבי גידול פאות (למי שהוא לא חסיד), אני מכיר את דעת המשנה ברורה בזה אבל האם זה תקף גם לימינו שאין אנחנו נמצאים בין הגויים? בכל מקרה אני רואה הרבה חרדים אשכנזים שלא מגדלים פאות אז לא ברור לי מה הדעות בזה.
תודה.

תשובה:

אין כל ענין הלכתי לגדל פיאות מעבר לגודל המחוייב מצד איסור הקפת הראש [5 מ"מ]. זה ענין של צורה יהודית וקודים חברתיים שונים הנהוגים בקהילות שונות, לא נושא הלכתי. יש לזה גם מעלה מצד השמירה מהרחוב כמו לבוש כובע וחליפה וכדומה, אין חיוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני יכול לתת לך עצה של הרב שלי שהוא מתעסק עם בעלי תשובה וככל שעובר הזמן אני יותר מבין את הגאונות של מה שהוא אומר – אל תגדל פיאות וזקן, אל תלבש שחור לבן (אם לא היית בישיבה), תעבוד על הפנימיות שלך קודם כל ועל לימוד התורה, זה העיקר.
    יצר הרע יודע לבלבל את כולנו בין טפל לעיקר.
    דבר שני, הייתי מציע לך לבוא לפחות לשבתות לישיבה לבעלי תשובה טובה, אתה כבר כמה שנים בתשובה, חבל שלא תנצל את הזמן שאתה עוד רווק לבנות לך בסיס רוחני חזק לחיים.
    מניסיון.