לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרדת שקיות בשבת

שאלה:

שלום
מצוי בשקיות אשפה או בשקיות עם ידיות כמו אלו שיש בכל חנות שמשתמשים בשביל לקחת את המצרכים, מצוי שהם דבוקים במקצת אחת לשניה למעלה היכן שתולים את השקיות וכדו'.
האם יש בעיה להשתמש ולהפריד בשבת?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בהדבקה, גם אם היא חלשה זה ממש מתקן מנא ואסור, וגם בדיעבד אין להשתמש, הגדרים שאמר בזה הגרש"ז אויערבך וכפי שהזכרת לגבי גביע לבן, מאוד דקים וקשה לעשות בזה דימוי מלתא.

אבל יש לדעת שהרבה פעמים זו לא הדבקה אלא רק לחץ או חום של האריזה, וזה לא דיבוק ומותר.