גידול עיזים

שאלה:

שלום לכבוד הרב. אנו גרים בבית עם חצר, והשאלה היא האם מותר לנו לגדל שם עז? ואפ'י שניים ואננו גרים בעיר, אוו שזה אסור מדין צער בע"ח בגלל שאינם גרים בעדר ולבד? תודה רבה נישמח שיביאו גם מקורות לתשובה תודה רבה

תשובה:

מעולם לא "שוחחנו" עם עז, כך שאני לא יודע לומר בטוח, אבל לא נראה לי שיש להם צער מכך שאינם יחד עם עדר. על עצם הנושא של גידול בהמה דקה בארץ ישראל והתנאים לכך, ראה כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם מה שיעקב אבינו של"ח לעשיו ”עזים מאתיים ותיישים עשרים” לא ללמדנו בא שבפות מכך הוי צער בע”ח שלא יוכל להגיע לסיפוקו?

  2. הוא שלח את הכמות הזו לא בגלל הצער בעלי חיים של העיזים אלא בגלל הצער בעלי חיים של עשו, שבעיזה אחת או שתים לא היה מתפייס…

  3. רש"י לא מתייחס לצער של הבהמות אלא ליחס שבין הזכרים לנקבות, ולפי אופן הרבייה, וזה שוב כדי למלא את צרכיו של עשו.

  4. תודה רבה. אני הבנתי לענ”ד שיש כאן שני עניינים. יש את העניין של להשביע עיניו ולזה היה צריך עשרים זכרים, ויש את הצער שיהיה לזכרים שבעבור כך נצרך לשלוח גם מאתיים נקבות. כמובן שהשואל היקר לא צריך לגדל כזה עדר… אך ביחס, זה כן צריך להיות. עבור כל זכר שהוא מגדל יצטרך לגדל גם עשרה נקבות.