ביאור: "אין יצר הרע שולט אלא במי שעיניו רואות".

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול בבקשה האם לפי מה שחז"ל אמרו בגמרא סנהדרין דף מה ע"א "אין יצר הרע שולט אלא במי שעיניו רואות".
יוצא למעשה שמותר לראות תמונות או סרטים לא צנועים של נשים שמתו כבר?
שהרי לא יכול להגיע לידי מעשה איתן..

תשובה:

לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזו, היצר הרע שולט במי שעיניו רואות, אבל לאו דוקא בגלל שיכול להגיע לידי מעשה, עצם הראייה מובילה להרהור עבירה, אבל ראיית אשה אחת אומרת הגמרא שאינה בהכרח מובילה להרהור באשה אחרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אבל לא זכיתי להבין. הרי שם הגמרא שאלה איך מותר לגברים להסתכל עליה? ותירצה בכך שהיא הרי הולכת למות כך שלגביה אין שום חשש. שואלת הגמרא היא הרי לא האשה היחידה בעולם? מתרצת הגמרא שמאשה לאשה לא חיישינן. ע”פ הכלל שהיצה”ר לא שולט על מי שהוא לא רואה! לפי תשובת הרב שליט"א אין מקום לתירוץ א’ כי אמנם היא הולכת למות ולא יגיעו לידי מעשה אבל עדיין מידי הרהור לא יצאנו!

  2. שם הגמרא מסתפקת אם חוששים להרהור או לא ואם זו סיבה להמנע מדין פרימת בגדיה, הציטוט הזה לא נאמר בהקשר של הרהור אלא בהקשר אחר, על סתירת דברי רבי יהודה, ועל זה אמרו שנדונו היה לענין החשש שמא יתגרו בה כשתצא, שזה אינו שייך כאן שהיא מתה, שאלה הגמרא אבל אולי יתגרו באשה אחרת [לא הרהור אלא מעשה] ועל זה ענו שאין היצר שולט.