לתרומות לחץ כאן

בדיקת כרוב מתולעים

שאלה:

כיצד אני בודקת כרוב לא חסלט.
האם יש בעיה הלכתית בעניין וחייבת אני לרכוש רק כרוב חסלט?
יש לציין שיש לי עסק קטן של בישול ואינני רוצה חס ושלום להכשיל אף אדם, אך לצערי מספר פעמים לא מעטות רכשתי כרוב חסלט (במחיר לא קטן) שהיה נגוע בנקודות על הכרוב ובתוכו.זה לא נראה חרקים אך אי אפשר להפריד בין הנקודות לעלה ונאלצתי לזרוק הכל.אשמח לדעת האם אני יכולה להשתמש בכרוב רגיל.

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא בכל זאת לקנות כרוב מגידול מיוחד של גלאט עלים או חסלט ושאר חברות שנמצאות תחת פיקוח של גוף כשרות מוסמך שהם בחזרת נקיות, ולנהוג לפי ההוראות שעל האריזה. במקרה שאין או אי אפשר, מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף יסודי משני צדדיו [לשים לב! זו הוראה לכרוב בלבד, בחסה זה לא מספיק!].

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל