שאלה:
שלום,
טיגנתי בצל במחבת בשרית ( שאינה בת יומה), והשפריץ לי שמן רותח על סיר של ביצים פרווה , מה דינו של הסיר ? האם צריך להגעילו בכדי שנוכל להמשיך להשתמש בו לבישול ביצים ( הרי פעמים שנאכלות עם מאכלים חלביים ) .
תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
כיון שהמחבת לא בת יומה שנחלקו הדעות בדעת השו"ע האם הבצל שמטגנים בה נעשה בשרי, וגם מה שהותז הוא השמן שקיבל טעם מהבצל ולא הבצל עצמו, וזה הותז על כלי פרווה שעד שתבשלו בו שוב ביצים גם הוא כבר לא בן יומו, ומן הסתם תמיד יש בו שישים כנגד מה שהותז, אין כל מקום להצריך הגעלה.
הותזה כמות גדולה של שמן , כך שאינני בטוח לגבי היחס של אחד לשישים…
התשובה בעינה עומדת.
השאר תגובה