תפילת עמידה לפני הציבור משלא שמע את הש"ץ

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א שלום רב,

יש שליחי ציבור שעושים עבודתם נאמנה ומשאירים כחצי דקה של המתנה למתפללים להתאחד בברכת גאל ישראל של שחרית.
לי קרה כך שבשילוב של חוסר ריכוז מסוים יחד עם שלא שמעתי היטב את הש"ץ, ובתוך תחום השקט הזה שלעיל שהבנתי שכבר התחילה תפילת ש"ע. לאחר שכבר נמצאתי איפשהו בברכות הראשונות, הנה שהתחילה לה באמת תפילת העמידה של הש"ץ עם הציבור.

השגתי ידיעות מספקות לגבי כיצד יעשה המתאחר לש"ע של הציבור, אבל לא ידעתי מה לעשות כמי שמקדים את הציבור.

לכן המשכתי בתפילתי וכשסיימתי את התפילה, אז שהתנהגתי כמי שהש"ץ מוציאו ידי חובה כמאחר, עם עניית אמן.

הרב מה הנכון במקרה חוזר/נשנה שכזה ?

תודה רבה לכם

תשובה:

אין כל בעיה, אמנם עיקר המעלה של תפילה בציבור זה כשמתחילים עשרה אנשים יחד, אבל בכל מקרה יצאת ידי חובת תפילה ואין צורך לכוון לצאת ידי חובת תפילה מהשליח ציבור.

לא הבנתי בשאלתך מילים אלו:  "אז שהתנהגתי כמי שהש"ץ מוציאו ידי חובה כמאחר, עם עניית אמן".