מים מותפלים בשבת

שאלה:

שלום וברכה
שמעתי מחבר שאסור לצרוך מים בשבת מהברזים וכדומה, כי כל הזמן יהודים מחללי שבת מתפילים מים במפעלי ענק ותוך מספר שעות המים האלו מגיעים אלינו לבתים.
האם יש לחשוש לטענה זו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה שדנו בה רבים, למעשה לפי נתוני החברה, מתחנת אשכול לירושלים למשל, מגיעים המים לאחר 30.2 שעות, כלומר לאחר השבת. ובזה יש יותר להקל, מחמת הסוברים שגם במעשה שבת של ישראל מומר אין צורך להמתין בכדי שיעשו. אכן מקומות קרובים ממש לשם יתכן שיש בהם בעיה משמעותית יותר.