הנחת מחשב על גמרא לצורך הלימוד

שאלה:

האם מותר להניח מחשב על גמרא כאשר תוך כדי הלימוד אני מעיין במחשב ב'פרוייקט השו"ת' או 'אוצר החכמה' וכדומה?

תשובה:

ככל שזה נעשה לצורך הלימוד, המיקל יש לו על מה לסמוך. אבל ם אפשר באופן אחר – עדיף.

מקורות:

ראה גנזי הקודש בשם הגר"נ קרליץ שמותר להניח עט על ספר לצורך הלימוד, וכן הדין בסימניה כמבואר בס' חסידים סי' תתקג, וראה בני יונה סי' רפב סעי' יט שמותר להניח נייר ריק על ספר כדי לכתוב עליו דברי תורה מיד.