איך מתאבלים על חורבן בית המקדש?

שאלה:

איך אפשר להצליח להתחבר ולהצטער על חורבן בית המקדש, בפרט שלכאורה אנו רואים שהעולם ממשיך להתקיים בלעדיו קרוב ל2000 שנה ולא חסר דבר?

תשובה:

שלום וברכה

כשאומרים לא חסר דבר, מן הסתם מתכוונים לחיי החומר, ואף שגם זה לא נכון… יש הרבה צרות ופגעים ואנו לא יושבים איש תחת גפנו ותחת תאנתו, נכון הדבר שמבחינה זו המצב טוב יותר מכל שנות גלותנו, ובסך הכל רוב האנשים במצב טוב…

אבל העיקר חסר מן הספר!

רוב עם ישראל אינו מכיר את ה'!

ארץ ישראל מלאה טומאה וגילולים, הן מצד החילוניות המערבית שמבוססים בה כמו בביצה עמוקה עכורה, הן במקום מקדשנו והעיר העתיקה ובכלל שמלאה בגויי הארץ ה"י.

אני חושב שלא צריך להיות בן מעלה גדולה, כדי להפעיל קצת את חוש הדמיון, לחשוב באיזה מצב רוחני כל אחד מאיתנו, גם החרדים.. אם היה לנו בית מקדש, נביאים, קרבהות, אם כל אחינו היו נוהגים על פי תורה והארץ היתה מתנהלת בקדושה על פי תורה, אני חושב שכל אחד מאיתנו היה במצב אחר לגמרי, ומי לא רוצה ברוממות הזו?

הבעיה שאנחנו לא מפעילים בכלל את חוש הדמיון לחשוב איך כל זה היה נראה ומה זה היה נותן לנו…

שנזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה כמו שתגיד שבן אדם צמח שמונשם עם מכונות חי.
    נכון שהלב פועם והריאות עובדות.
    אבל הבן אדם כמעט מת.
    זה שאנחנו לא מבינים שאנחנו במצב של צמח מונשם זה רק מראה שכבר התרגלנו למצב, אבל זה לא המצב התקין.
    וזה אגב הרבה יותר עצוב.