מהו "אבר אבר"?

שאלה:

שלום
רציתי לשאול מהו גדר "אבר אבר" ברחיצה, בעבר שהיו רוחצים במרחצאות היו טובלים במים ורוחצים את כל הגוף יחד, ושייך היה לשנות לאבר אבר,
אמנם בימינו הרחיצה ע"י צינור וכל עיקרה הוא אבר אבר, שאין כל הגוף בא במים כאחד, ומה שייך מה שאומרים לרחוץ אבר אבר?

תשובה:

אדם מניח את הטוש מעל הראש ורוחץ את גופו, זה תופעה רגילה ומצויה, איבר איבר היינו, שמכופף ראשו ורוחץ אותו לבד, אחרי זה יד לבד רגל וכו'.