הפסדתי זמן ק״ש

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני יודע שזו לא שאלה לכתחילה בכלל, אך לצערי התקשתי לקום היום.
אם סוף זמן ק״ש היה ב9:20. וסיימתי ק״ש ב9:21, כך שמסתבר שאת הפסוק הראשון של שמע קראתי ב20. האם יצאתי ידי חובה?
תודה רבה כבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה

יצאת ידי חובה דאורייתא, כי את הפרשה הראשונה שהיא החובה דאורייתא אמרת לפני סוף הזמן [בהנחה שכך היה] אבל את החובה דרבנן הפסדת. כמו אדם שלא שמע תקיעת שופר ביום השני של ראש השנה או שלא נטל לולב ביום השני של סוכות.

צריך להקפיד מאוד שזה לא יקרה.

בשורות טובות.