בשר לאחר קבלת שבת מוקדמת בתשעת הימים

שאלה:

קבלת שבת מוקדם מתיר אכילת בשר ושתית יין מבעוד יום? הארכת סעודה שלישית מתירה זאת במו”ש? כשיש יא”צ בע”ש האם אומרים קדיש במעריב ליל שבת כשמתפללים מבע”י? ומה הדין להיפך כשהי”צ חל בש”ק?

תשובה:

מותר לאכול בשר מזמן שקיבל שבת בתפילה ראה רבבות אפרים ח"א סי' שסז אות ב.

לדעתי יש לומר קדיש לחומרא לשני הצדדים, מצד אחד מצינו לענין יעלה ויבוא שאומרים בערבית כשראש חודש בשבת גם אם מתפללים מבעוד יום, מצד שני מצינו לגבי כמה ענינים שקבלת שבת אינה מועילה, כמו בספירת העומר ועוד, ממילא לגבי אמירת קדיש שהיא מותרת ואין בה פגם, הייתי מחמיר לשני הצדדים.