בית מלון בסופ"ש הקרוב

שאלה:

שלום, אחותי מתכוונת לנסוע לבית מלון עם בעלה ביום שישי הקרוב, היינו ט' באב, הם אמורים לחזור ביום ראשון (כן, י' באב היינו הצום). הם קיבלו את הסופ"ש במחיר מאוד מוזל. האם יש ענין להגיד לה לא ללכת אע"פ שיהיה להם הפסד כספי? והאם יש הבדל אם הם ילכו הביתה במוצ"ש היינו תחילת הצום או שמותר להם אפילו להשאר עד ראשון בבוקר? הם מקבלים את מוצ"ש חינם כי כמובן לא הרבה מגיעים לבית מלון באותו לילה…

תשובה:

בודאי אין לזה טעם, זה ממש לא הזמן… אינני אומר שיש בזה איסור, אבל ודאי אין טעם, והחזרה הביתה בתענית מן הסתם כרוכה בהרבה היסח הדעת של אריזה וכו'…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאז גיליתי שהסופ"ש הוא סופ"ש מאורגן של ארגון קירוב ידוע ומקובל גם על הציבור החרדי (כמו הדברות ערכים וכד'). הם עושים הרצאות וכו' במהלך הסופ"ש ונותנים לאורחים להשאר בחינם גם לתוך מוצאי שבת- היינו תחילת הצום- עד יום ראשון.
    . האם זה לכתחילה??