לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להמשיך סדר התפילה או ללמוד בזמן קדיש שאומרים הקהל

שאלה:

לכבוד הרב,
לספרדים, לא כל כך ברור לי מה להלכה כאשר אני מתפלל את סדר התפילה (לא עמידה) ואומר הש"צ קדיש או הקהל בקדיש יתום, האם אסור להמשיך לקרוא את סדר התפילה או ללמוד דבר תורה כאשר הם לא סיימו עד דאמירן בעלמא?

תודה

תשובה:

בעיקר הקדיש – עד דאמירן בעלמא, ודאי אין להמשיך להתפלל, בסוף הקדיש שהוא רק מנהג, אם זה גרם לך קושי מסתבר שאפשר להקל ולהתפלל ובלבד שתענה על הקדיש כדין.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1.אצל הספרדים בחלק מהקהילות אומרים קדיש אחרי עלינו לשבח וחלק לא.
    היכן שמתפלל נוהגים להגיד, הרבה פעמים אני עדיין באמצע עלינו לשבח, וכבר עוברים את הקדיש שאחרי.
    זה אומר שאסור לי להמשיך בעלינו לשבח עד שלא ייגמרו להגיד את החצי קדיש?

    2. האם זה משנה בקדושה דסידרא או באבינו מלכנו (שקורה דבר דומה שהחזן כבר בקדיש שאחרי ואני עדיין באמצע)?

    תודה