דימומים עם מירנה

שאלה:

שלום לכבוד הרב אשתי שמה התקן והיא מדממת מאז כבר כמעט שלושה חודשים וכבר מאוד קשה לשמור על ההלכות נידה במצב הזה מה ניתן לעשות כדי שלא ניפול לעבירה

תשובה:

ראשית חשוב לדעת, וחבל שלא מספיק מיידעים את האנשים, התקן מירנה באופן טבעי מדממים בו כחצי שנה. לא בהכרח דימום, אבל בהחלט כתמים שמונעים אפשרות לשבעה נקיים, זו התופעה המצויה בהתקן זה. אחרי חצי שנה בדרך כלל זה מסתדר ויש נשים שגם במצב של אל ווסת בכלל.

מה עושים כדי שלא להכשל חלילה באיסור נדה שהוא בכרת?

ראשית שומרים מאוד מאוד על ההרחקות! עיקר המכשול הוא כשמקילים בהרחקות, בודאי חיבוק ונישוק ומיטות צמודות, אבל גם איסורי ההושטה וו', ככל שמקפידים יותר, פחות נכשלים.

ועוד, להתפלל על זה על תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון, להקפיד על קביעות עיתים לתורה, ככל שאדם מרומם יותר כך הוא נכשל פחות.

בהצלחה רבה ושבת שלום.