קיבלתי בטעות ציון טוב

שאלה:

שלום כבוד הרב
היינו צריכות להגיש עבודה באחד הקורסים ואני לא הגשתי. נכנסתי לציונים וראיתי שהוזן לי ציון יחסית גבוהה כשחשבתי שקיבלתי 0. אני חושבת שיש טעות בהקלדה או שאולי יש עוד מישהי שקוראים לה כמוני ושמו לשתינו את הציון שלה. האם אני צריכה לגשת למרצה ולהגיד לו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בכל תעודה/ציון לא כשורה יש בעיה של גנבת דעת מצד המורה ומצד הלקוחות שבאים בגלל התעודה. במקרה שלך אין בעיה של גנבת דעת מצד המורה או הנהלת הקורס כיון שאת לא פעלת לקבל את הציון אלא הם נתנו מעצמם, ומותר לך לשתוק ולא לעדכן על הטעות. אלא שיש בעיה של גנבת דעת את לא יודעת את החומר הנלמד ואת מציגה תעודת שווא ללקוחות. ואם את יודעת את הנלמד בקורס אז גם גנבת דעת מול הלקוחות אין בעיה.

בהצלחה.