סחר במניות של חברו והפסיד

שאלה:

אני נתתי לחבר לסחור במניות דרך המחשב שלי, והוא הבטיח שהוא יודע מה לעשות והוא מבין, לבסוף הוא הפסיד ונתן כל מיני תירוצים, האם זה שהוא הבטיח שאם יהיה הפסד הוא יתחייב לשלם, זה מחייב אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה היא ללא פרטים מינימליים כדאי שתלכו לדיון.

אדם שעשה טובה לחברו והזיק אם הוא מבין בתחום – אם עשה בחינם פטור ואם עשה בשכר חייב. ואם לא מבין בתחום הרי הוא חייב בין אם עשה בחינם בין בשכר.

החבר שסחר עבורך במניות ועשה טעיות והפסדים, תלוי אם הוא מבין בתחום, ותלוי אם עשה בשכר או בחינם. וכאמור יש לשמוע את כל הפרטים בשאלה.

בהצלחה.