כובע וחליפה לנער שמניח תפילין בתשעת הימים

שאלה:

בננו מתחיל להניח תפילין בתשעת הימים.
מה הדין לגבי הבגדים החדשים שהוא צריך ללבוש ביום זה?(חליפה כובע וכו')
בר המצווה בעז"ה לאחר תשעה באב והוא עדיין לא לבש את הבגדים החדשים.
האם מותר לשטוף את הבית בר"ח אב ,יום שישי לכבוד שבת?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג המוכר לי בציבור שאינו חסידי הוא שאת הכובע והחליפה לובשים רק מהבר מצוה ולא מהנחת התפילין, אבל אם בקהילתכם נוהגים אחרת, ואני מבין שלא ניתן לבוא בלי כובע וחליפה לבית הכנסת, אז שיחדש אותם כבר בשבת זו [אם אינו יכול ללכת איתם לבית הכנסת, לפחות בבית]. כאשר הנער חוגג בר מצוה בתשעת הימים זה הרבה יותר קל ומותר.

אפשר לשטוף את הבית לכבוד שבת ביום שישי זה, רק נהגו בירושלים למעט בזה בתשעת הימים, ולא לעשות נקיון יסודי אלא כפי הצורך בלבד.